Nešťastná náhoda / vražda

Někdy tomu osud chce a lidé spolu vydrží po celý život. Poslední dobou to už není tak častým úkazem jako dříve, ale stále se to stává.
Na dovolené v Řecku pozorovala jeden takový pár. Oba měli hodně přes sedmdesát, možná i přes osmdesát. Ráno si společně vyrazili na pláž, moc toho nemluvili, rozuměli si beze slov. Slunili se, jedli, četli, kochali se krásou krajiny. Problém nastal, když chtěli do moře. Oba už špatně chodili, a pokud byly vlny, neměli odvahu se tam vydat. Podpírali se navzájem a i malé vlnky narušili jejich špatnou rovnováhu.

Z jejich chování stále ještě vyzařovala láska. Vždycky to nakonec zvládli sami bez pomoci ostatních. Byl na ně moc milý a doslova nabíjející pohled. Byli to Řekové.

O několik slunečníků dál sedával pár starých Němců. Vůbec mi nebyli sympatičtí od pohledu a mé pocity se i brzy potvrdily. Jednoho rána jsme vyrazili společně s přáteli na pláž. Už z apartmánů jsme viděli, že je moře neklidné, ale až tváří v tvář jsme uviděli tu neskutečnou sílu vln.

V moři byli dva namistrovaní frajírci a německá babka. Z našich čtyř mužů do moře nešel nikdo, nechtěli dávat dětem špatný příklad. Do normálních vln normálně chodili, ale tyhle byly vážně obří. Dva svalnatí krasavci stěží vylezli z vody, u břehu je to pěkně profackovalo, pak odpajdali z pláže.

V moři zůstala jen babka. Vypadala viditelně vyčerpaně. Děda se spokojeně vyhříval a nevěnoval jí žádnou pozornost. Vlny ještě zesílily. Děda se i nadále slunil. Seděli jsme opodál a celou situaci sledovali. Babka mlela z posledního a mávala na dědu. Neviděl ji nebo nechtěl vidět.

Začala se topit. To už kamarád nevydržel a rozběhl se ji zachránit. Vlny ji ještě párkrát přetočily, než ji zachytil a dotáhl na břeh. Všichni mu přišli na pomoc a děda i nadále seděl. Položili mu přitopenou babku vedle na lehátko a on jen klidně koukal.

Babka byla v šoku a plivala vodu. Pak dokonce z lehátka spadla a děda ani brvou nehnul. Chlapi zvedli babku znovu na lehátko a koukli na dědka, zda není slepý. Nebyl.

Už se těšil, že bude mít pokoj a nic. Nějací "blbci" ji zachránili.
Anebo ho babka celý život trápila a on konečně našel východisko ze začarovaného kruhu? Kdo ví…

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak