BABIČKA VŠEM


Jak už jsem zmínila v reakci na předchozí článek, nadchl mě projekt "Babička všem". Projekt se realizoval v Maďarsku. A opravdu nevím, zda jsem na to v televizi koukala v češtině, už je to hodně dávno. Chtěla bych se v Vámi o to podělit a možná je někdo z Vás na takové pracovní pozici, že ho to osloví a třeba i zrealizuje u nás v Čechách. Každopádně nápad je to skvostný a přinesl mnoho štěstí doslova všem generacím.


Jak jistě všichni dobře víme, města praskají ve švech a vesnice (nemyslím ty v blízkém okolí velkých měst) vadnou. My sami máme v příbuzenstvu na vesnici dva zdatné nezadané čtyřicátníky zemědělce. Na mé vtíravé otázky vždy jen odpoví, že všechny holky zdrhly do města. Když jsem pak posléze s jednou takovou přeběhlicí hovořila, povídá: "Koukni na moji mámu, vidíš ty zuby, vidíš ty vlasy a koukni jí na ruce. Tak tohle přesně nechci!" Opravdu jsem si ji prohlédla a musím uznat, že život v podhůří si asi bere jistou daň.

A pak zase jsou mé kamarádky, x kolen dozadu čisté Pražačky, které začne volat příroda tak silně, že prodají luxusní domy a jsou i s celou rodinou na samotu u lesa chovat ovce.

Ale ty už jsou zadané, takže svobodní zemědělci mají zase smůlu. Neznám žádnou holku z města, která by se jako svobodná přestěhovala sama na vesnici.

No a tak na vsích dost obydlí chřadne, protože tam zůstali jen staří lidé.


A zatím ve městech mladé páry stále odkládají svatbu a pak ještě déle odkládají rodinu. Takže mnoho a mnoho prarodičů se vnoučat za života ani nedočká. Města jsou plná rodin, které nemají prarodiče, natožpak kam jezdit na víkendy do přírody.


Někdo FAKT dost chytrý vymyslel tento projekt.

Do agentury se přihlásily tyto rodiny a zřejmě někdo objel vesnice (babičky nesedí na netu) a sepsal zájemce. Pak se skloubily požadavky a vybraly ty nejlepší kombinace. Výsledek byl fantastický.

Celá rodinka frčela v sobotu vlakem a babička měla komu péct ty buchty. Ale nikdo nezahálel, tatínek opravoval střechu, maminka natírala plot, a děti střídavě obdivovaly babičku a honily slepice. No dovedete si to představit, rozhovor s babičkou, která má slzu v oku, i všichni ostatní….

A těch reportáží bylo několik, prostě skvělý pořad, který Vás dovede k zamyšlení, jak někdo může svým dílem rozdat tolik štěstí. ( Není ani hudebník, ani básník a ani národní hokejový tým) Usmívající se

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak