ENERGIE

Nikdy se nezastavit- to je prý kouzlo věčné energie. Říkali mi to velmi staří lidé z hor. Je pravda, že jen co člověk nemá co na práci, povaluje se a nemá žádné povinnosti, tak se začne hrabat ve své hlavě. Z toho mu začíná hrabat a chřadne i tělo. Myslím si, že právě proto se starým lidem kupují pejsci. Mají důvod vstát, jít na procházku a postarat se i o nějaké to jídlo. A navíc mají skvělého společníka, který poslouchá a neremcá.
Energie je to nejdůležitější, co člověk potřebuje. Bez ní nejde NIC.
Nejvíc mě však dokáže naprdnout, když se ráno vzbudím, plna energie a hned mě někdo naštve (slušně řečeno). Práce s lidmi je složitá, hlavně s lidmi, kteří nechápu, nechtějí nebo nemohou pochopit. Ještě, že nedělám na pracovním úřadu, to už bych musela mít svatozář.
Mé motto je "vysvětlovat a vysvětlit". Jenže hodně lidí je vzteklých a zlých na celý svět, mají utkvělou představu, že jim každý chce jen ublížit. A těm nic vysvětlit nejde. Tak právě ti mě dovedou pěkně dožrat.
Další kapitola sama pro sebe je naučit se jednat s puberťáky, aniž bych přišla o veškerou svou energii. Zkušené kamarádky mi radí - být stále nad věcí. Puberta postrádá logiku. Je to elixír hormonů. Jak poznat, který z nich zrovna vládne? Kdy seřvat, kdy obejmout, kdy poslouchat???
Člověk dobře vidí chyby druhých, ale sám si své moc neuvědomuje.
Někde jsem četla: "Pokud si nevíš rady se svým potomkem, mysli si, že je kamarádky a určitě ji dobře poradíš!"

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak