Existuje závěť?

Dnes jsem po dlouhé době byla zase v kontaktu se svou, dříve blízkou kamarádkou. Vzpomněla jsem si na její věčné trable a uvědomila si, že nyní, už jako matka, musím takovýmto věcem předcházet. Dobře vím, že takovéto chyby ovlivňují celý život.
Má kamarádka se narodila jako první dítě do celkem bohaté rodiny. Máma právnička, otec úspěšný obchodník. K milované sladké holčičce za pár let přibyla ještě jedna, ještě milovanější holčička. A hvězdy byly tatínkovi nakloněny a tak do rodiny přibyl i rozkošný nejmilovanější chlapeček. Konečně mužský potomek, následník trůnu i rodinného podniku. Má kamarádka se automaticky ujala role pečovatelky. Jenže ta jí už na vždy zůstala. Své dva mladší sourozence vychovávala a milovala. Bohužel jí už nikdo tolik nemiloval. Když si toto uvědomila, tak odešla ze střední školy a začala pracovat. Byla na to sama. Rodiče samozřejmě chtěli, aby školu dodělala a tak jí v práci nepodporovali. Ona však byla extra schopná a extra pracovitá. Brzy postupovala v kariéře až nakonec v 18 letech si půjčila a otevřela vlastní obchod. Extra úspěšný. Peníze vrátila a žila šťastně a spokojeně než si začali sourozenci a posléze i její rodiče chodit půjčovat. Nikdy totiž nic nevrátili. A jí to nevadilo, měla je stále všechny moc ráda a peněz měla dost. Jenže první rána přišla, když umřela její milovaná babička. Ta měla 2 nebo 3 velké nemovitosti. Světe div se! Na ní se zapomnělo. Vše se rozdělilo mezi ostatní vnoučata. Ona prý nic nepotřebuje, je prý bohatá. A to byla právě jediná osoba, která ji celé dětství chránila a dodávala odvahu. Matně si i vzpomínám, jak mi říkala, hodně dávno o závěti ve které jí babička všechno odkázala.
Zdali ta závěť existovala či ne Bůh ví. Ale myslím, že ano, kamarádky se to tak dotklo, že o tom určitě pomlčela. Nedostala nic.
Né, že bych teď zrovna sepisovala závěť, ale snažím se uvědomit si, kolik smutku přináší třeba pro nás drobné, někdy i úplně banální křivdy vůči dětem (sourozencům).
Je pravda, že pokud by byli její rodiče spravedliví, tak by nikdy nemohla vzniknout takto silná osobnost. Vše má vždy i svou dobrou stránku. Ale za jakou cenu???

A ještě něco, její dva sourozenci s umetenou cestou svůj život totálně po….
Ani peníze jim nepomohly ke štěstí. Dost smutný, co?

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak