KYTKA

Bylo jaro a Věřiny narozeniny se závratně rychle blížily. Nebo už tu byly? Petr se podíval do kalendáře a hrůzou poskočil. Je to tu, máma má dnes narozeniny a já pro ni stále nemám dárek. Chtěl udělat fotoknihu, jenže to pořád odkládal. Nikdy mu na to nezbýval čas. Zastyděl se.

Co teď? Musí improvizovat. Zvolil tedy značkový obchod, ve kterém vybral elegantní tašku na maminčin notebook. Byl celkem spokojený, ještě kytku a je to. Tu koupí po cestě. V květinářství blízko domu rodičů stála zaparkovaná tři auta. Tím bylo celé parkovací místo obsazeno.
Zapnul tedy čtyři blinkry a chtěl vystoupit. V tom ho protroubila dodávka, div mu dveře neutrhla. Petr se lekl a rozhodl se odjet do blízkého nejmenovaného obchodu pro dům a zahradu. Nenechá si tady nebourat auto kvůli kytce.
A byl nakonec rád. "Řezaná kytka, pořád dokola, jen v různých variantách.
Vyberu nějakou pořádnou a živou." Pomyslel si. Věděl, že veliká tedy rozhodně být nemůže, neboť otec stále na máminy květináče nadává. Vadí mu na schodech, vadí mu v koupelně… V kytkách se nevyznal a tak vybíral podle vzhledu. Jeho zrak upoutal zvláštní fíkus s mohutným kmenem a malou korunou. Připomínal mu jakýsi strom života.
To ještě netušil, jak moc blízko pravdy byl.

Máma byla z dárku nadšena, svůj notebook ihned přendala a zajímavou kytku si dala na noční stolek do ložnice.

Dny a měsíce plynuly, přišlo léto. Rodiče Petra se chytali na dovolenou. Petr byl pověřen kontrolou domu a zaléváním květin. Vždy když zalil svůj strom života, uslyšel zvláštní zašustění, které se pokaždé opakovalo. Koukal, ale nic neobvyklého v květináči neviděl.
Když pak po návratu rodičů domů tuto příhodu vykládal, sdělila mu máma, že o tom ví a také tomu nerozumí.

Nastal podzim a rodiče Petra se vydali do nejmenovaného obchoďáku, aby koupili podzimní kytky jako výzdobu na hřbitov.
Mezi řečí se máma zmínila prodavači o šustící kytce, kterou jim syn na jaře u nich pořídil.
Nastalo divadlo. Prodavač volal, rodiče museli čekat. Deratizační komando ve skafandrech obsadilo jejich dům.

Po nějakém čase vyšli i s kytkou a odchyceným celkem velkým pavoukem. Jednalo se o jeden z nejjedovatějších druhů na světě. Tento obchodní řetězec už dobře věděl, s kým má tu čest. V jarní dodávce z Afriky, objevili několik exemplářů, jak později rodičům přiznali.

Hned po té stáhli květinu z prodeje.

Takže milý strom života na nočním stolku ohrožoval život Petrových rodičů celých sedm měsíců.

Chybělo málo a Petr mohl nakupovat hřbitovní výzdobu ve velkém.

Tento příběh je ZCELA pravdivý, takže pozor na šustící kytky!!!

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak