OPICE

Když má člověk smysl pro humor a srdce naladěné na stejnou melodii s jeho okolím, tak se někdy dějí věci…..

Schylovalo se k adventnímu času a já se vrhla na velký úklid. Ne, že bych to brala tak důkladně a od podlahy, jen jsem se snažila vyházet velké věci. Velký úklid - velké krámy pryč! A to je pak velice vidět.

Tak se stalo, že jsem vzala na paškál opici. Nebyla to však ledajaká opice. Na výšku měla 1,6 m a do šířky něco přes metr.
Trůnila u nás dlouhá léta a nyní nastal ten pravý čas. Sestra domluvila s paní doktorkou, že ji rádi přijmou v čekárně dětské ordinace.

Bez váhání jsem opici popadla a hrnula se s ní k autu. Do kufru se mi i s největším vypětím sil nepovedla narvat. Zvolila jsem tedy variantu B a to bylo zadní sedadlo. Tam se však také nevešla, to měla jistě ten zadek větší než metr. Co mi hold zbývalo, vlek nemám, a proto jsem posunula přední sedadlo na max. dozadu. Milou opici připoutala jako spolujezdce, ne že by to potřebovala, ta se ani nehnula, jak tam byla nacpaná. Její mohutný čumák měla zdeformovaný na předním skle. (A to jsem se v předchozím článku posmívala řidičce s horou plyšáků, no jo, ale toto byla jednorázová akce!)

Nechtěla bych takto jezdit každý den, leda jako "skrytá kamera". Jak jsem vyjela, způsobovala jsem v dopravě úplné pozdvižení. Každý hleděl s otevřenou pusou a já se stydlivě usmívala. Pravá zábava však byla, když mě chytil radar. Jela jsem na 50 km maximálně 55, tedy žádné drama. Policisté mě zastavili, upadli do záchvatů smíchu a nebyli schopni slova. Jeden byl mladý, druhý starý, ale nemohli si pomoci. Nechápu jak na tak krátké vzdálenosti narazím na radar. Po dlouhé době se jeden zmohl na větu a povídá: "Kam s kámoškou jedete?" a upadli znova do záchvatu smíchu. Musela jsem se smát také při pohledu na své auto.

Povídala jsem jim, že jedu do dětské ordinace, kde najde toto zvíře nový domov. Pozdravili mě a ještě nám zamávali. Kdybych to dělala dnes, tak bych přes opici hodila alespoň deku. Doufám, že jsem svou jízdou způsobila jen záchvaty smíchu. Ničeho jiného si vědoma rozhodně nejsem.
Ale stejně, "Blondýny, až budete kroužit Prahou, je lepší to dělat bez opice!"

Řidiči by se měli věnovat spíše provozu….

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak