HON


Každý si s příchodem Nového roku dává předsevzetí. Jsou to vlastně sliby sami sobě, že něco bude lepší. Spíš, že my budeme lepší. Většinou to tak stejně nakonec nebude. Hlavním tématem předsevzetí je vždy dobrá kondička a s tím i spojená dobrá postava. Kdo by nechtěl?

Včera jsem si byla, jako každou středu, zacvičit. Návštěvnost, dle mého očekávání, lámala rekordy. Uvidíme, jak jim to dlouho vydrží. Ke konci roku nás tam zbyla jen hrstička.

Už dlouhé měsíce mě zaráží jisté zjištění.

Cvičící ženy, ať už chodí na jógu, aerobic, pilates, nebo cokoli jiného, se vždy po cvičení rychle obléknou a nabity novým elánem peláší domů. Ke svým hrncům, knížkám na dobrou noc, myčkám, pračkám, sušákům, žehličkám a v neposlední řadě mužům.

Cvičící muži, ať už je to kruháč, basket, florbal, volejbal… se vždy v KLIDU obléknou, popřípadě, v nouzi nejvyšší i sprchnou a jdou lehkým krokem poklábosit. Hospůdka, restaurace, pivovar, zahrádka s obsluhou i bez, to vše je k tomu jako dělané. Dávají si na čas.

Když my ženy uvolňujeme šatnu mužům, za pár sekund není po nás ani vidu, ani slechu. Většina žen už rovnou chodí v cvičebním, aby neztrácely svůj drahocenný čas.

Obráceně by to bylo horší.

V tomto názorném příkladu vidím, jak hloupé vlastně jsme. Chceme být dokonalé a v honbě nám život protéká mezi prsty. Protože jen málokterá z nás této dokonalosti dosáhne, většina nás ostatních zůstane nedokonalými a uhoněnými ženami.

To by bylo skvělé předsevzetí "Přestat se honit".

Mám jednu známou a tu už pár let pozoruji a mohu přísahat, že jsem ji ještě NIKDY neviděla "normálně" jít. Vždy běží, utíká, zdrhá, peláší, sprintuje nebo jde panicky rychlou chůzí! Ptala jsem se na to i ostatních a ti my to jen potvrdili. Zatěžkaná jakoukoli zátěží (nákupní tašky, balení vod...), udržuje toto tempo. A dokonce i šíleně rychle mluví, aby neztrácela čas. A doma? Žádné štěstí jí to nepřineslo, ba naopak.

Co dodat?

No, můžete namítat, že sporty, které většinou muži provozují, jsou týmové, tudíž ke společnému posezení přímo vyzívají. Ale to jen potvrzuje mou úvahu.

Ženy nemohou být pravidelně 2x týdně součástí nějakého týmu. Každý kašel, teplota, blinkání jim vycházku znemožní, proto si většinou ani nekupují permanentky. Já vždy, když si ji pořídím, prd nacvičím. A tak to platím po hodině.

Muž však jde sportovat, i kdyby půlka světa ležela v horečkách. Jen nesmí mít rýmičku, to už je jiná. Před pár dny přinesly děti ze školy vtip: " Co říká muž, když MÁ RÝMU? Tato dvě slova pozpátku!" Smějící se

Skvělý rok 2018 všem.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak