Jsi moje SuperStar

( Víte, že já si STRAŠNĚ ráda hraji, proto jsem ani tuto výzvu nenechala bez odezvy.)Smějící se


Kdo a co je to SUPERSTAR?

Kde se berou nebo jak vznikají?

Je to děsná souhra náhod v úžasné konstelaci hvězd.

Ano, talent prostě jen sám o sobě nestačí. Musí být spojený se štěstím a strašnou vůlí něco dokázat, něco ve svém životě změnit. To je ten hnací motor. A za každou SuperStar je i pozadí, ocas této komety, který sahá daleko za její záda. Jsou to babičky, možná dědové, rodiče či učitelé zpěvu, tety nebo kdo ví. Do vínku jí byl dán talent, který někdo probudil…..


Pro mě jsou obě mé děti SUPERSTAR a nejen ony.

Dcera překrásně zpívá. Vždy krásně zpívala, jen jako každé malé dítě neuměla všechny písmenka správně vyslovovat. Začala jsem s ní chodit na logopedii. To byla otrava, trénovat nechtěla, ne a ne. Po čase už vše šlo, jen Ř nechtělo naskočit. Talentovky do dětského sboru se blížily. Oslavila své páté narozeniny a už tu byly. Šly jsme ještě jednou na logopedii, nic. Ř nebylo, bylo tu jen Ž. A tak jí povídám, aby nebyla moc zklamaná: "Víš zlato, že šišlavé děti do sboru neberou?" Hodila na mě smutně očkem. Odpoledne jsme jely na zkoušky, celou cestu mlela naučené fráze z logopedie. (Učily jsme se je dva roky.) Najednou se ozvalo ŘŘŘŘ! Bylo to to nejčistější a nejzvučnější Ř, co jsem kdy slyšela. Patřičně si ho i v naučené písničce od pana Svěráka užívala. Byla přijata a je tam moc šťastna. Za těch pár let nabrala hromadu zkušeností pod skvělým vedením nadšených milovníků hudby. Zpívali na soutěžích i koncertech a v adventní neděli dokonce v Rudolfinu.

A SYN?

Ten má toho nejskvělejšího učitele na světě. I přes jeho živelnou povahu ho dokázal zkrotit a zaujmout již pěknou řádku let. Takže se nám, i v období jeho puberty linou libé zvuky hudby z jeho pokoje.

O tom to právě podle mě je. Nemusí se každý hudbou uživit, stačí, když ji má v srdci a najde v ní ventil pro své emoce. To je ten správný dar.

A že se to nám ostatním i hezky poslouchá, je jen třešnička na dortu.


Skoro bych zapomněla na úžasnou ženu, dirigentku dětského dechového orchestru, která s puberťáky nacvičila muzikál Jesus Christ SUPERSTAR v dokonalosti profíků. (Originál jsem viděla v Karlíně na podzim a tak to mohu posoudit.)


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak