Být tebou

Pro tento týden bylo zvoleno pěkné téma "Být tebou".

Člověk se rád obklopuje lidmi, se kterými mu je dobře, kteří Vás dobíjejí, motivují a inspirují. Nebo prostě jen vegetují na stejné vlně.

Vycházet však musíme se všemi kolem nás. Nemám ráda konflikty, hádkám se vyhýbám a v každém se snažím najít to nejlepší. Někdy jsem už z toho unavená, protože to je práce, občas i skoro nemožná.

Stále stojím před otázkou, kdy už u určitých lidí je ten "ČAS" přestat hledat. Prostě to vzdát. Jenže já se nerada vzdávám. Svět je úžasné místo, plné tvorů, příběhů a možností. Čím jsem starší, tím vidím víc.

Svět prostě NENÍ jen černobílý, jak jsem ještě před deseti lety doufala. Měla jsem striktně jen dobro - zlo. Už uznávám i různé odstíny šedi.

Před šesti lety jsem nastoupila jako účetní. Když jsem přišla poprvé do kanceláře, otevřela jsem skříň, a chtěla uklidit svůj svetr, uviděla jsem tam na ramínkách viset už dva. Byly to svetry mých kolegyň. Pověsila jsem mezi ně ten svůj a úplně se lekla. "Tři odstíny šedi" napadlo mě. "Začíná šedivé období". A nebyla jsem daleko od pravdy.

Dnes už toleruji mnohem víc, dělám i více kompromisů, jen nevím, zda jsem šťastnější. Možná je to nutnost. Nebýt sobec, je umění. Ale umění je také žít, mít radost každý den alespoň z drobností.

Každý den asi nepostavíme sochu, nenapíšeme knihu ani nekoupíme auto. Musíme si všímat světa kolem nás a často se to samo ukáže.

Stejně nakonec každý musí vše, co ke štěstí potřebuje, najít v sobě. Přátelé jsou také důležití, někdy stačí pár správných vět a problém je vyřešen. Mít dobré přátelé je velké bohatství. A udržet si je po celý život je doslova dar. Všichni se vyvíjíme a cesty se nám kříží a o to je to pak těžší si přátelství udržet. Ale láska nezná kilometry, ani ta přátelská. Vlastně ani smrt lásku nezabíjí. V srdcích ji máme na stálo. Je naší součástí.

Proto jsem ráda za každý den, kdy vstanu. Těším se, co přinese a který z mých přátel mě dnes dokáže rozesmát. A kolik lidí rozesměji já, ať už osobně nebo svými články. Čím více se budeme usmívat, tím bude svět lepší místo pro život ……
Takže být tebou, přemýšlím o tom Smějící se

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak