SNY


Už je to tak, život utíká strašným tempem a než se nadějeme, jsme daleko, daleko za svými sny.

Muži to mají hozené zase trochu jinak, ale roky samozřejmě letí i jim. U nás žen to probíhá asi nějak takto.

Když slavíme desáté narozeniny, jsme neskutečně šťastné. Ta vytoužená nula bude od nynějška patřit i nám. Nic lepšího snad není!

Když slavíme dvacetiny, jsme krásné, naivní, plné snů a plánů. Nic lepšího snad není!

Když "slavíme" třicetiny, jsme unavené, ale šťastné. Většina z nás je totiž přezaměstnána svými mateřskými povinnostmi. O nějakém stárnutí není čas přemýšlet. Jsme rády, že si stihneme pravidelně čistit zuby. Vrchol štěstí přichází se zavřením záchodových dveří. Ale jsme MATKY. Nic lepšího snad není!

Když slavíme čtyřicetiny, začneme šrotovat. A to chtě-nechtě, co život dal a vzal. Co jsme chtěly, co máme a co nám chybí. Děti už jsou relativně velké a tak se můžeme zastavit a bilancovat.
Náhle si vzpomeneme i na své cíle a sny. Úplně se lekneme, kolik kompromisů jsme udělaly a kam až nás to zavedlo.

Život samozřejmě je o kompromisech, ale musí je dělat i všichni okolo. Ujasníme si pár věcí a řekneme si, co bychom ještě chtěly zažít, udělat a vidět.

Když má známá měla před pár lety své čtyřicetiny, její kamarádi nevěděli, co jí dát. Rozhodli se, že jí nechají namalovat černobílý obraz podle její fotografie. A tak také udělali. Známá doporučená malířka byla jistotou. Den před oslavou byli obraz vyzvednout, trochu se zarazili. Zrovna jsem byla na návštěvě, když ho domů přinesli.

"Co na to říkáš?" povídá paní. "No divný" odpovídá pán. Přijíždí ještě jedna má známá, která se také na dárku podílela. Koukají na sebe dost smutně, oslava už je zítra. Paní malířka je holt opravdu precizní.
Realisticky vystihla obličej i s každou její vráskou. V černobílém provedení je to dost nepřehlédnutelné.

Ženy začínají zvažovat jiný dárek a muž povídá "Třeba to jde vygumovat".

Obě ženy utíkají do dětského penálu pro gumu. Věřte, nevěřte, šlo TO. Celý večer pak ženy na střídačku pečlivě gumovaly vrásky, aniž by obraz poškodily. Kdybych u toho nebyla, nikdy bych tomu nevěřila. Páni, ta najednou omládla!

Dárek měl obrovský úspěch. Visí zarámovaný na honosném místě. A já jsem došla k přesvědčení, že nejlepší je ve čtyřiceti mít dobré přátele, kteří jsou schopni celou noc gumovat jen pro Vaše potěšení. Nic lepšího snad není!!!

Už jen pár dní mi chybí do tohoto životního jubilea. Koupila jsem si krém 40+ a vím, co bych chtěla zažít, udělat i vidět. Sice to už nebude s trojkou vepředu, jak bych si přála, to jsem měla začít dříve, ale i čtyřka bude dobrá.

Mám zas své SNY!

Jsem moc ráda, že mám i přátele, kteří mi dali místo ve svých srdcích.
A jsem si jista, že by také GUMOVALI.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak