PRAHA město kultury 2

I pro mou vlastní zvědavost navštěvuji s dětmi různá představení. Jako pražské dítě jsem trávila většinu volného času s rodiči v přírodě. Na divadla a kulturu už nezbyl prostor.

Naopak moji rodiče oba Pražáci už byli kulturou přesyceni, protože moji prarodiče byli milovníci divadel a Prahy vůbec. A tak moji rodiče utíkali do opuštěných hvozdů užívat si ten "božský" klid. Pravému kouzlu Prahy jsem totálně propadla až v pubertě a myslím, že je to láska už navždycky. Nikdy mě nepřestane fascinovat, okouzlovat a inspirovat.

Dnes jsem šla s dcerou do divadla "Bez zábradlí" na dětské představení PAT a MAT jedou na dovolenou. Byly tam děti ve věku 2-10 let společně s doprovodem. Obdivuji herce, kteří dokážou děti zaujmout a zabavit. Zvláště v takto raném věku je složité udržet jejich pozornost na delší dobu.
Děti byly skvělé, avšak někteří rodiče byli "na pěst". A to ještě slušně řečeno.

Seděli jsme společně s kamarádkou a jejím synem ve třetí řadě. Maminka hned vedle mě celé představení strávila na telefonu. Ne, nedělám si legraci. Hlavně, že byla krásně společensky oblečena a i její děti byly jako ze žurnálu. V hlavě však musela mít na….

Takovéto chování je podle mě krajně nevhodné, nehledě na to, že i ostatní svým světlem rušila. S rukou na srdce, jas trochu ztlumila a zvuk vypnula, ale stejně, nespustila ho z ruky a to v třetí řadě. Já jsem také dobrej telefonní závislák, jenže tohle je fakt moc. Nakoukla jsem, co tam dělá, jestli třeba nepracuje, ne, guglila si tam kozačky…

Poté jsem se rozhlédla po celém sálu a zjistila, že ona bohužel není ojedinělý případ. Tak to už jsem vážně nechápala. Samozřejmě, nebylo to napínavé, že by člověk neodtrhl oči z podia, bylo to pro malé děti, s tím přece museli počítat. Já už tomu vážně přestávám rozumět.

Herci se snažili a podali úžasný výkon a připadá mi vrchol neúcty k lidské práci i k jejich nadšení, takové chování.

Milí rodiče, moc Vás prosím, nedávejte svým dětem takovýto příklad a ani nechoďte do divadla nemocní či v teplákové soupravě (viz. článek z října 2018 "PRAHA město kultury 1").

Možná jsem trochu staromódní, ale slušné chování nevyjde nikdy z módy a SLUŠNÉ lidi musíme ze svých dětí udělat hlavně my.

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak