Argentinské tango

Já a dalších 7 milionů obyvatel máme potřebu komunikovat.
Většinou to děláme pomocí řeči, avšak i řeč těla nám je přirozená a příjemná. Mezi jednu z nejhezčích řečí těla považuji tanec.
Stejného názoru jsou dva nyní už postarší páry, které kouzlu tance propadly nadobro. Jejich specialitou a láskou je "argentinské tango".

O víkendu jsem se zúčastnila úžasného pěveckého workshopu, při kterém jsem byla svědkem tanečního vystoupení. Prostě zpestření zpěvu o požitek oka. A stálo to za to.
Jaké nožky může mít někdo kolem šedesátky je vážně neskutečné. Dar od Boha spojený s léty práce a odříkání.

Později jsem vyslechla krásný příběh a večer jsem se usmívala při barvitých představách celého výjevu.

Stalo se to před pár lety, jeden tento pár původem ze Skotska přijel na návštěvu k organizátorce workshopu.

Večer trávili poklidně, když paní napadlo, že by se ráda podívala, jak se místní lidé baví po večerech. Organizátorka se zamyslela: "Tady na Slapech chcípl pes, tedy mimo sezónu, kam jí vzít?" uvažovala. Najednou dostala skvělý nápad: "V Senohrabech v hospodě bývá v sobotu živá hudba a to je zrovna dnes."

Jak milá Skotka zaslechla slovo "music", ihned hupsla do tanečních šatů i střevíců a oči se jí rozzářily. Vyrazili ve čtyřech, pár Skotů a jejich Čeští hostitelé.

Dovedete si jistě představit, jaký rozruch to způsobilo, když do hospody nakráčela postarší žena v třpytivých šatech s obřím rozparkem a na jehlách. Samozřejmě nemohli tušit, že se jedná o tanečnici argentinského tanga, ty se totiž běžně v Senohrabech nevyskytují.

Pohotově jim nabídli mísu s řízky, protože místní Venca zrovna slavil padesáté narozeniny.
Jakmile trochu zapadli, napadlo tanečnici, že by jako poděkování mohli zatancovat. Místní hudebníci argentinské tango v běžném repertoáru neměli, a proto se hudebního doprovodu musela ujmout hostitelka.

Zvládla to na jedničku a exotický tanec vzbudil obdiv a nadšení. Celé vystoupení bylo velmi temperamentní, až místním řízky zaskakovaly v krku. Šok však nastal teprve, když taneční partneři začali vyzývat k tanci osazenstvo hospody.

Pán měl smůlu (po jeho laňce si žádná žena netroufla), avšak jeho partnerka ulovila místního školníka. Tedy po pravdě řečeno, moc se snažit nemusela. Chlap jak hora se nabídl skoro sám.

Droboučká Skotka proti němu byla jako tintítko. Hudba začala hrát a ona se snažila vést jeho kroky, marně. Smýkal s ní ve stylu polky zkombinované s obkročákem, až jí rozparek praskal a jehly křupaly. Oči měla na vrch hlavy, neměla s horalem nejmenší šanci.

Když hudba dohrála (hostitelka to zkrátila úmyslně na minimum, jakmile viděla, která bije), povídá školník: "No jo, něco na tom argentinským tangu fakt bude, tancovalo mi to úplně samo, asi mám to TANGO v krvi."

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak