BAJAJA


Už to pár let bude, ale stejně se pořád směji, když si na to vzpomenu. V červnu hodně středních škol vyráží k moři. Čisté pláže před sezónou a místní obyvatelé vstřícní, natěšení po delší pauze na další výdělečné léto.

Tak přesně přivítalo Španělsko tlupu dívek z prváku Obchodní akademie. A nejen na výdělek pomysleli domorodci mužského pohlaví. Pod okny hotelu se nám shromaždovali různí ctitelé s vidinou velké zábavy s dívkami těsně nad zákonem.

S odstupem času obdivuji odvahu učitelek. Nebylo v jejich silách nás uhlídat. Většinou jsme všechny měly hrstku rozumu a k nikomu bychom do auta či na skútr/motorku nenasedly. Místo toho jsme utíkaly po nocích na pláž se koupat. Strážní andělé se tedy rozhodně nenudili.

A pak se to stalo. Když jsme polehávaly na pláži, přišel vysoký, snědý a mužný chlapec. Bez jediného slova si dal ručník skoro ke mně a koukal. Ležel, mlčel a pozoroval. Holky už si ze mě začaly utahovat. Můj němý španělský ctitel vzbuzoval velký ohlas.

Spolužačky vymýšlely různé teorie, báje i pověsti. Každý den se to opakovalo. Nejsem akční a první bych ho rozhodně nikdy neoslovila. Já osobně jsem se přikláněla k verzi, že je němý, něco jako "Bajaja", nebo možná extrémně stydlivý.

Náš pobyt se chýlil ke konci a nic. Prostě "Krása ticha", o to víc makala moje bujná fantazie. Už jsem si myslela, že odjedu s velkou záhadou a pak se TO stalo.

Asi po sedmi dnech, když znovu přišel s ručníkem a zalíbeně se podíval, PROMLUVIL!
"Ahoj, já jsem Roman, jsem z Děčína a jsem tu taky se školou".

Brada mi spadla, dozvěděla jsem se, že je to sedmnáctiletý Róm, který si vyrazil se Zvláštní školou k moři.
Romantická bublina splaskla a holky měly zase o čem povídat…..

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak