DSG srdce

"Šrám na srdci." Opravdu povedené téma týdne.
Týká se doslova každého, kdo z Vás ho nemá?

No ti, kteří srdce nemají.

A není jim líp? ….Nevím.

Srdce je tak složitý mechanismus, tak proč nemá nějaký odpínací čudlík, který bychom z mozku ovládali?

V případě nebezpečí ublížení, prostě vypnout. Proudový chránič. Ty jo, sama jsem se tímto nápadem nadchla. Místo toho lidi pijí, kouří všelicos, zobají, šňupají a používají mraky oblbováků za účelem toho stejného.

Chtějí být šťastní a spokojení, nechtějí se trápit svými starostmi a obavami. Kolik zdraví (nejen duševního) by nám takový "chránič" ušetřil? Zdravotní pojišťovny by ohromně zbohatly.

Teď mě napadlo auto s kombinovaným řazením (DSG převodovka). Je tam možnost přímého řazení volící pákou či automat. Buďto svůj život řídíme sami, nebo pokud na to zrovna nemáme sil, necháme se vést. S vypnutým srdcem, jde jistě krásně roboticky žít, kolik jen práce lze udělat bez vedlejších myšlenek.

Ale pokud nezná člověk smutek, neumí si řádně vážit štěstí a jeho život není úplný. Nedávno jsem slyšela výraz "citově plochá", do té doby jsem ho neznala a zarazila mě jeho výstižnost.

Asi je přece jenom lepší to srdce mít, i když schytává rány a bolí. Láska je energie, kterou je potřeba šířit v jakékoliv podobě, jinak zlo převládne. To by bylo špatně. Nesnáším zlo a neumím nenávidět, a dokud budu mít sílu, budu lásku dávat. Neuzavírejte se v sobě, naučte se odpouštět, žijeme jen jednou.

A pokud už je toho na Vás moc, zmáčkněte čudík či přehoďte na automat.

Stejně Vám nezbývá nic jiného, než si nakonec pomoci sám. Hlavně však nezapomeňte ten spínač zase brzy vypnout, lidí bez srdce je kolem nás až MOC. Chci svůj život žít co nejvíce s přímým řazením, abych pak své chyby nemohla svalovat na někoho jiného.

Vyberte si správný směr, zařaďte a vyjeďte vstříc dalším dnům i skvělému létu…

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak