Letná

Kdybych do všeho nemontovala emoce, šlo by mi to rychleji a snáze. Dokonce účtuji a přemýšlím…, nejen o správných číslech účtů z účtové osnovy, ale i o životě.

Účtuji fakturu právních služeb a napadá mě: "Hmmm, tahle mladá ambiciózní a pěkná právnička (znám ji osobně), má slušné sazby. Asi se víc učila? Později se vdala? Má vůbec děti? Jistě nepeče tolik buchet a dortů jako já. Ach ty buchty….

Včera, když byl celý národ na Letné, tak já…. pekla koláče. A proč zrovna včera? Jindy to nešlo, musela jsem prvně natrhat a vypeckovat třešně z přetíženého stromu (do víkendu se tam zase nedostanu). Když jsem je upekla, rozdala jsem je a část rozvezla nemohoucím.

Tak všichni usilovali o blaho národa a já usilovala o blaho hrstky potřebných. Trochu nízké cíle, že? Já jsem však výsledek viděla okamžitě, doufám, že u Vás ostatních se výsledek také brzy projeví. Už je vážně na ČASE!

Nechci se teď zdlouhavě vypisovat o politice, ale i mě pěkně štve, co se u nás děje. Před pár dny jsem si vyposlechla hustej příběh. Já ho tedy vlastně celý život znala, jen jsem neznala okolnosti. A šup po x letech TO vím.

Byla jednou jedna krásná, chytrá a ambiciózní paní. Věkově se blížila ke čtyřicítce. Od rozvodu už jí uplynulo skoro patnáct let a ona se znovu zamilovala. Její vyvolený byl pravým opakem bývalého manžela. Stále něco kutil, vylepšoval, vařil a na rukou ji nosil.
Ona se věnovala spíše práci. Krásný vztah trval něco kolem roku, když přišel listopad 1989. Ona se radovala, protestovala a všelijak podporovala novou dobu. On byl tělem i duší komunista. Během pár minut smetli svou vysněnou budoucnost a už spolu nikdy nepromluvili. LÁSKA jako trám, to prostě neustála.

Plno lidí s protesty nesouhlasí, tak přemýšlím, kolik mezilidských vztahů to asi naruší tentokrát. Netýká se to jen manželů, milenců, kolegů, přátel, ale hlavně rodičů a prarodičů. Právě ti totiž za Babišem stojí nejvíce……

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak