Obezita

Před pár dny jsem musela akutně navštívit veterináře, neboť má fenka dostala zánět dásní. Již delší dobu jsem měla podezření, a proto jsem zašla k nám na veterinu. Zvěrolékařka však jen mávla rukou, že to nic není.

Za pár dnů se psí kadeřnice chytila v hrůze za hlavu a ihned jsem nasadila protizánětlivé léky. Doporučený veterinář, expert přes zuby byl mladý sympaťák s ordinací na okraji Prahy. Objednala jsem se na nejbližší termín.

V ordinaci bylo plno. Obézní paní seděla s obézní Labradorkou u dveří. Tlustá paní s tlustou kočkou byly naproti. Oplácaný chlapec s oplácaným králíkem stáli opodál. A křeček, který byl širší než delší, to už byl vrchol.

Napadlo mě, zda dnes není výživová zvířecí poradna. Všechna zvířata jevila výrazné známky překrmování. Všichni majitelé byli moc milí a pěkně jsme si popovídali. Ano, jak již jsem psala dříve, většina tlustších lidí jsou příjemnější než hubeňouři, jenže těch němých tváří mi bylo vážně líto.

Zjistila jsem, že ani jedno zvířátko nečeká rodinu, šlo pouze o "dobré" jídlo. Možná jsou ta obézní zvířáta také milejší a vyrovnanější, i když nevím.
Je to smutný pohled, jak sotva lezou, ale "pomějí se" jen, co je pravda. Jasně, nějaký piškotek, nějaká odměnka je přece zapotřebí, ale vše po zásluze.


Dokonce i moje fenka, je schopna přibrat, když je na hlídání u babičky. Prý to tam probíhá nějak takto:
Jé, probudila se, dáme piškotek.
Jé, ta nás pěkně zdraví, dáme piškotek.
Jé, vyčůrala se, dáme piškotek.
Jé, hlídá, dáme piškotek. (Někdo se mihl za plotem.)
Jé, zbaštila granulky, dáme piškotek.
Jé, ta papá jablíčko (upozorňuji, že strouhané a se šunkou), dáme piškotek.
Jé, hlídá, dáme piškotek. (Zase někdo jde X krát za den kolem plotu.)

A v tomto duchu to pokračuje až do večera. Samozřejmě, to nejsou jen nějaké piškoty, je to i sušené maso, sušené ouško, sušené kůžičky, voňavá střívka a vůbec všechno dostupné psí pomyšlení. Vždy si vzpomenu na pohádku pana Čapka o psím království, tak nějak to vypadá u mé "psí babičky" a dědečka. Není to má krev, jsou to rodiče mé kamarádky, kteří vážně milují mého psa a on je.

Každé léto k nim jezdí na prázdniny. Co by za to dalo kdejaké dítko, že?

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak