Ta třetí

Mládí je od toho, abychom dělali koniny. Když totiž dělají koniny dospěláci, mívá to občas strašné následky.

Dříve jsem ráda stopovala a milovala dobrodružství. S vyhlášením tématu týdne "Černý jezdec" se mi ihned vybavila dost nezvyklá příhoda.


Od patnácti let jsme s kamarádkou navštěvovaly diskotéky a různé kluby. Vždy jen v pátek a sobotu a proto jsme se neskutečně těšily na prázdniny, kdy šlo pařit vlastně nonstop. Když jsme trávily čas v Praze, výběr byl velkolepý. Lávka, Radost, Zlatý strom, Musicpark, Roxy, Karlovy lázně, Akropolis, Duplex atd. Vše bylo blízko a dalo se to i prostřídat, když někde hráli "blbě".

Občas se nám stávalo, že jsme jely za rodiči na chatu rovnou z tahu. Na chatě jsme si vždy schruply a přemýšlely, kam večer půjdeme. Místní zábavy a diskotéka v tělocvičně byla dobrým kontrastem. Jenže doprava po vesnicích, jaksi vázla. A i přípravy nešly tak hladce, jako doma. Jednou jsme třeba pobývaly týden u mojí tety u Dobříše a ta neměla teplou vodu. Před večerem jsme se chtěly zkulturnit a umytí hlavy byla akce dne. Teta nechtěla vodu ohřívat na sporáku a tak nám poradila, abychom ji daly v různých nádobách na sluníčko. Ohřívaly jsme si ji i v hadici a pak jsme se u toho mytí nasmály jako nikdy.

Jednou jsme takhle potřebovaly dojet na diskotéku a samozřejmě doprava žádná. Vydaly jsme se pěšky. Začalo se stmívat. Pomalu už jsme z toho byly otrávené, když kde se vzal, tu se vzal černý jezdec. Už si nepamatuji, zda jsme na něj koukaly v údivu nebo zastavil sám od sebe, spíš myslím to druhé. "Nechcete někam vzít?" pravil muž. Byl oblečený v černé kožené bundě, dole měl černé kožené kalhoty, na nohách vysoké černé kožené boty a na hlavě černou helmu. Jeho černá Harleyka se blýskala, až oči přecházely. Hlas měl příjemný, obličejem bych ho tipla mezi 30 a 40 rokem.

Zaváhaly jsme, nemůžeme se přece oddělit. To jsme nikdy neudělaly, vždy jsme se navzájem hlídaly. "To asi nepůjde," říkám mu vážně. Trochu zprvu nechápal, pak se zamyslel a pochopil. "No tak pojďte obě," pravil rozhodně. Koukly jsme se na sebe nejistě, ale s přibývající tmou bylo rozhodnuto. Vzpomínám si, že já byla jako třetí, ale měl tam opěrku zad, takže celkem na pohodu až na helmy. Byla to dlouhá štreka. Pro mě a mou kamarádku nezapomenutelná, pravé letní dobrodružství. Bezpečně nás odvezl, žádná divočina, slušně pozdravil a popřál pěknou zábavu….

Můj "černý jezdec" byl prostě SYMPAŤÁK.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak