Dej pac

Srdce je pumpou života a úcta je pumpou srdce.

Již nějakou dobu přemýšlím a zjistila jsem, že mé kamarádky také nad autoritou mužů.

Kde jsou muži, kterých bychom si mohly vážit? Je to jeden podpantoflák vedle druhého. Jak říká má kamarádka: sedni-lehni-dej pac. A to do písmena.

Nedávno se mi můj známý přiznal, jak doma musí štěkat. Nemohla jsem z toho vůbec usnout. Chlap jak hora, který by mohl skály lámat, doma pro potěchu manželky štěká. To je teda síla.

Jiná má známá zase nedávno brutálně pokousala svého muže. Chtěla ho prý zmlátit, ale on jí chytil obě ruce, tak co jí "chudince" zbývalo. A když ji člověk vidí, řekl by: "To je ale LÍBEZNÉ stvoření." Krásná a křehká květinka, jenom ždibec vzteklá.

Tohle by si naše babičky a matky tedy rozhodně dovolit nemohly. K muži se vzhlíželo, o něm se špatně nemluvilo. Kolika mužů (vy dámy) jste si v životě vážily?

Silní muži už skoro vymřeli, všude kolem jsou pouze silné ženy. Nebo jsou ti muži jen zpohodlnělí, protože zjistili, že když budou poslouchat, povede se jim lépe? "Hlavně si nedělat problémy," to je heslo dne.

A pak si pěkně u piva s chlapy ponadávají na své drahé polovičky a doma pokračují v aportu. Vážit si jeden druhého je podle mě základem "dobrého" vztahu, popřípadě rodiny.

Vždy je jeden silnější, nikdy to není vyrovnané, ale to neznamená toho druhého ponižovat. Mantinely si musíme určit sami. Každý by chtěl krásně a pohodlně žít, otázkou však zůstává: "Za jakou cenu?" Čím jsme starší, tím jsme línější (unavenější) bojovat, ale je opravdu nutné štěkat???

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak