PALÁC

Poslední dny blog trochu zanedbávám. Proč? Neopustila mě láska ke psaní? Ne, to rozhodně ne, jen čas mě trochu tlačí. Před chvílí jsem koukla na téma týdne a měla jsem jasno. Musím TO ještě do půlnoci napsat, protože mám, co k danému tématu říct. "Co tě naposledy rozbrečelo?" To můžu sdělit zcela jasně, mám to totiž stále v živé paměti. Naposledy mě rozbrečel sám "ŽIVOT" zhruba před hodinou, (byla jsem dojata). Má dcera prohlásila: "Mami, jsem na tebe šíleně pyšná."

Dnes při druhé adventní neděli jsem odzpívala koncert se ženským sborem. A aby to nebylo tak fádní, konal se přímo v Martinickém paláci. Nikdy dříve jsem tyto přenádherné prostory nenavštívila a mé okouzlení bylo upřímné. Úžasné malby s duchem minulosti dýchaly na každou z nás. Erby a andělé nám dodávali odvahu. Sál byl zcela naplněn.
Poslední roky věnuji svůj čas a energii rozvoji svých dětí. Mládí vpřed.

Na rozvoj můj už tolik času nezbývá, pokud do rozvoje nepočítáte zlepšení kuchařských dovedností. Úplně náhodou jsem letos zase začala zpívat. Nemyslím tím to zpívání u plotny či při úklidu domova. Myslím zpívání hromadné s jasnými pravidly. A jsem okouzlena.

Zjistila jsem, že absolutně nezáleží na věku, důležité je jen, zda máte, co dát. Před pár lety jsem s dětmi navštívila koncert tohoto sboru, všichni tři jsme jednohlasně pronesli: "Ty jsou skvělý!" Vůbec jsem nedoufala, že za nějaký rok se stanu jejich součástí. Kolik jen věcí my dospělí milujeme, ale neprovozujeme, protože…
  1. Je to trapné.
  2. Není čas.
  3. Už to není jako dříve.
  4. Přenechejme to raději jiným.
  5. To už nedám.
  6. A další a další "smysluplné" výmluvy…
Život nám byl dán jen jeden, není proto na místě určovat kdy je co přesně správné. Poslouchejte více svá srdce. Ještě pro příklad uvedu:

Má výborná kamarádka měla babičku, ta v šedesáti letech ovdověla a pak ji při pletení v parku objevil nejznámější český režisér. Zahrála si snad ve všech komediích devadesátých let. Skoro dvacet let byla hvězdou plátna. Nebyla už sice kočka, ale byla hvězda s velkým H. Síla ducha je prostě víc. Proto děkujiii moc, že můžu být součástí něčeho tak úžasného.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak