LÁSKA trochu jinak


Hloupější ženy jsou rozhodně šťastnější. Ty bystřejší totiž hodně přemýšlejí o tom, zda obětování se rodině je v pořádku či ne. V mládí jsem v tom měla totálně jasno, ale s vlastní rodinou se karty pěkně promíchaly. Ano, každá rodina je jedinečná, avšak jíst, uklízet a prát se musí všude, to je nesporné.

Co si budeme povídat, muži, kteří vládnou světu, vůbec neovládají pračky ani myčky. Většina pánů s úžasnou orientací v terénu se absolutně neorientuje ve vlastním šatníku a v lednici nenajdou skoro nic. "Skoro" píši záměrně, protože vlastnoručně vložené pivo vidí pokaždé. Ostatní potraviny koupené ženou, jsou velmi nejasně srovnané, čímž i prakticky neviditelné.

Muži, děti a domácí zvířata potřebují lásku a nakrmit. Tyto dvě veličiny se pouze střídají v závislosti na denní a noční době. Otázkou zůstává, jak dlouho jsme ochotny jejich potřeby plnit. Na oplátku vyžadujeme ocenění.

Není to jednoznačně genetické naprogramování ženy, je to i naše dobrá vůle. To by si muži měli uvědomit. Pokud jejich matky a babičky blaženě poskakovaly kolem zadků jejich předků, mají pocit, že je to naprosto přirozená věc. NENÍ.

Musím argumentovat, že většina žen v minulosti byla existenčně závislá na živiteli rodiny-muži a oddělení tudíž bylo prakticky nemožné nebo s velkými následky. Dnešní ženy se převážně můžou sbalit z fleku a ještě se jim uleví. Milí muži, jen si pronásobte, kolika Vašich ponožek jsme se za třeba patnáctileté soužití musely dotýkat a o dalších částech Vašeho šatstva raději pomlčím. Nemyslete si, kdoví jaké nám to činí potěšení, je to práce jako každá jiná, i když je pro Vás neviditelná.

1. rok...(6x365) 2.190

5. let(6x365x5)10.950

10.let.............21.900

15.let.............35.850

20.let.............43.800

25.let.............54.750 a to "teprve" stříbrná svatba

50.let............109.500 ZLATÁ svatba

Šesti to násobím proto, že ponožky musíme OBĚ nandat do pračky, OBĚ vyndat z pračky a pověsit a OBĚ tudíž i sundat ze sušáku a dodat na místo určení (do Vaší šatní skříně). Výpočty jsou správné pouze za předpokladu dodržování hygieny (jeden pár denně). Také počítám s tím, že si své špinavé prádlo zodpovědně umisťujete do koše na špinavé prádlo. Pokud je tento předpoklad mylný a své svršky pohazujete, kde se Vám zachce, tak musím místo šesti násobit osmi (připočítat sběr dvou kusů za účelem následného vložení do koše). Při jednom roce vztahu to dělá navýšení o 730 doteků, avšak při zlaté svatbě s dotyčným nepořádníkem jsme na 146.000 kontaktech s nepříliš žádoucí "věcí".

Co k tomu dodat? Čísla jsou jasná, věřte mi, jsem paní účetní.

Tomu se říká láska!

Jak jsem již zmínila, pro příklad jsem uvedla POUZE Vaše ponožky. Samozřejmě nejsou jedinou částí oděvu, který nosíte. Veškeré Vaše oblečení podléhá každodenní údržbě a některé dokonce vyžaduje i tepelnou úpravu-žehlení. O krmení raději pomlčím.

Je to znatelná část našeho života, kterou Vám dobrovolně věnujeme. Važte si toho, není to samozřejmostí.

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorká práva
Se svolením autora

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak