Tábor


Udělala jsem velkou chybu, když jsem volila tábor. Měla jsem na to právo, vzhledem ke svému věku jsem nemohla ani tušit, co mě v příštích dnech čeká.
Není tábor, jako tábor. V dnešní době se to už celkem ví, ale dříve byly všechny tábory většinou podnikové. Znamenalo to, že firma pro děti svých zaměstnanců pořádala letní tábor tří turnusový. Každý na 20 dní. Já jsem byla milovníkem táborů a tak jsem jezdila na dva turnusy. Jeden vodácký a druhý pod hrad Bezděz. Po čase se jeden zrušil a já nevěděla, kam jet.

Pod ruku mi padl letáček: "Tábor Český Šternberk - volná místa." To znělo dobře. Sbalila jsem si tedy svou kytaru, černý tátův svetr a čundrácký klobouk i další důležité věci a těšila se na nové zážitky. Jaké bylo mé překvapení, když na srazu u autobusu byly "zvláštní" děti. A nejen děti. Také rodiče vypadali jako šílená banda snobů.

Nebyla jsem daleko od pravdy. Chyběla tomu jiskra i šťáva, parta i přátelství a hlavně SRANDA. Děti se moc nebavily, hodně četly, dívky chodily ve značkových šatech a balerínách po lese. Jako sport jsme nehráli vybíjenou či volejbal, ale ragby a golf.

Já milovník všech sportů jsem chcípala nudou. Hrát ragby s barbínami bylo vážně psycho. Táboráky se nekonaly a večer se chodilo brzy spát. Do řeky Sázavy nás vedoucí nepustili, zřejmě zákaz shora. Zato jsme několikrát navštívili hrad a dozvěděli se důležité informace o všech sálech, stavbě, rodu i osobním životě jeho členů. Velmi povzbuzující ve čtyřicetistupňových vedrech.

Poprvé v životě jsem se z tábora těšila domů. Ne, že bych se doma měla špatně, čekala mě tam milující rodina, jenže já miluji společnost a vždy jsem při návratu z tábora brečela. Takže tentokráte naši zírali, bylo to vážně děsné. I dnes s velkým odstupem času se mi to barvitě vybavuje.

Proto jako rodič hodně dám na doporučení známých při výběru táborů. A to se mi vlastně nic vážného nedělo, jen jsem se šííííííííííííííííleně nudila s dětmi burzovních makléřů....

Foto Zbyněk Hozák
K této fotografii se vztahují autorská práva
Se svolením autora



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak