Ježíšek z množírny

To, co před rokem ještě patřilo do scifi, dnes chtě-nechtě žijeme všichni. Jen si představte, loňské pořizování dárků i přípravy a srovnejte to s letoškem. Budeme šťastni, když nám vůbec dovolí zajít v zahalení do nákupáku.  Pokud ne, přinutí nás to vše řešit přes internet a Zásilkovnu, na Českou poštu už nervy má jen málokdo. Ihned mě napadá písnička: „Kam jsme se to dostali, kam jsme se to dostali…“ 

Minulý rok jsem láskyplně pořádala Štědrý den pro širší okruh rodinný, letos budu ráda, pokud budeme my čtyři a náš pes živ a zdráv. Jak rychle člověk sleví ze svých nároků, když jde do tuhého.  Zřejmě to bylo potřeba, kdekdo už nevěděl, co by. 

Přitom je to vše tak jednoduché, vždy srdcem cítíte, jak to má být. Děti se rozhodly, že tento rok si všichni vzájemně nadělíme operaci našeho čtyřnohého přítele. Není chirurg jako chirurg a to platí i u zvířat. Ale ne, že by ti méně zdatní byli levnější. Cena je skoro stejná všude v republice a lékařů provádějící tento zákrok není mnoho. Dlouho jsme vybírali a četli recenze i úspěšnost jednotlivých operatérů. Proč v době, kdy lidé potřebují pomoc, my investujeme do němé tváře? Asi nám tak srdce velí a …právě mi vyskočila na klín, jako by věděla, že píšu o ní. 

Kde se stala chyba? Vrozená vada,... další vrozená vada. Nemůžu si pomoci, ale má průzračně čistá koupě bílého psa byla jen velmi dobře zakamuflovaná množírna.  Těch náhod je už moc. Milý čtenáři, prosím Vás, kupujte pokud možno psy s papíry. Jestli to nepůjde, buďte důslednější než já v prověřování rodičů a nedůvěřujte, když to na vlastní oči nevidíte. Blíží se Vánoce, divné a smutnější než ty předešlé. Štěňata z množíren půjdou „na dračku“, bohužel.

Věřte, že vím, o čem píšu. Při koupi zvířátka neprůkazného původu ušetříte pár tisíc, jenže ve finále zaplatíte desítky tisíc za jeho záchranu. Jak mi sdělil veterinář: „Ne abyste chtěla štěňata, vadní psi, by se množit neměli!“

Jakmile se zamilujete, už nemáte šanci. Ty němé tváře za to nemohou, prostě se jen blbě narodily. Ano, v přírodě mají přežít ti silnější, jenže...dovolte to, všechno je jinak, už nezáleží jen na síle a dokonalosti. Lidé jsou méně lhostejní, jsou citlivější a to je dobře.  

Letošní Vánoce budou u nás opravdu ve jménu lásky. Možná je to více než loni, možná, nás to posunulo dál.   



 

 

 

Komentáře

  1. Myslím, že od toho různé časy nouze jsou, abychom si uvědomili to, co je podstatné a rozlišili to od nepodstatného. Držím moc palce, ať nakonec všechno dobře dopadne!

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Porno ve školce

MUŽ a silonky

Tajemství v posteli aneb covid trochu jinak